Ajánlott oldalak

Ajánlott szolgáltatók, partnerek és megbízható vállalkozók:

  • Az épületbontás rengeteg veszéllyel jár: összeomló falak, veszélyes vágó, fúró és egyéb a bontáshoz szükséges gépek, berendezések és eszközök vannak a helyszínen, amelyek nem csak úgy állnak, dolgoznak is vele a szakemberek. Egy betonfurással foglalkozó vállalkozó például veszélyesebb munkát végez, mint egy repülőgép pilóta. A munkahelyi balesetek száma is jóval magasabb, mint egyéb veszélyesnek gondolt munkakörök esetében. Ma már egy katona letöltheti úgy teljes életét, hogy valódi háború közelébe sem kerül. Addig az építőipar napi szinten rejt különböző veszélyességi faktorokat, amelyek ellen azonban lehet védekezni és fel is lehet, kell is rá készülni. Tudnia kell ezt a kivitelező vállalkozónak, vállalkozásnak legyen az akár egy részfeladat ellátására hivatott vagy a komplett építkezést lebonyolító generálkivitelező.

  • Amennyiben családi ház építésére adja a fejét minden bizonnyal körbe is kell kerítenie az ingatlanját, telkét vagy földbirtokát ez bizony nem feltétlen olcsó mulatság. Ugyanis kerítést építtetni mind emberi erőforrásban, mind anyagköltségben jelentős tétel lehet ezért is sok esetben megéri kész kerítéselemekből, kerítéslécekből elkészíttetni a teleket határoló védelmi vonalat, biztonsági hálót.

  • A munkavédelem különösen fontos lehet a magasban dolgozva így tetőfedés során az ácsok és bádogosok esetében. Akik sok esetben elfelejtik vagy könnyelműen lemondanak a munkavédelmi eszközökről, mert túl macerás vagy éppen kényelmetlen viselni. Pedig egy hirtelen jött szél vagy vihar esetén bizony a biztosítókötél akár életeket is menthet. Ne legyünk könnyelműek akár kivitelező fővállalkozó esetén mindig követeljük meg a mesterektől a munkavédelmi és biztonsági eszközök valamint a védőfelszerelések használatát. A baj ugyanis bármikor bekövetkezhet arra előre csak úgy lehet felkészülni ha betartjuk az alapvető munkavédelmi szabályokat és előírásokat. Még az olyan egyszerű munkafolyamatoknál is bekövetkezhet baleset amikor egyszerű WPC teraszburkolatot készítünk és vágószerszámot használunk nem megfelelő munkavédelmi feltételek esetében.

  • Manapság a munkavédelmi előírások betartása főként az élelmiszerrel foglalkozó cégek, vállalkozások és üzletek esetében egyre fontosabb tényezővé vált, amennyiben tehát az Ön vállalkozása ilyen területen működik, akkor érdemes igénybe vennie HACCP tanácsadás tanácsadó szolgáltatót.

  • Sokan a mai napig nem tudják mi a különbség a felelős műszaki vezető és az építkezés vezetője között pedig egyszerű sarokpontok alapján meg lehet találni a két fogalom közötti fő különbségeket. Az egyik, hogy a felelős műszaki vezetőt alkalmazni a jelenlegi magyar törvények alapján kötelező mégpedig a kivitelező vállalkozás részéről. Addig az építkezés vezetőt alkalmazni ugyan nem kötelező de ajánlott ráadásul nem a kivitelező hanem az építtető részéről. A építésvezetőnek ugyanis az a dolga, hogy az építési költségek ne szálljanak el, a munkák határidőre készüljenek el és persze a megfelelő minőségre is vigyáznia kell az építkezés vezetőjének.